topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brittisk kycklingpaj

Brittisk kycklingpaj

med selleri, purjolök och grönsallad

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½

Smördeg

2

Kycklingbuljong

2

Bladselleri

1

Morot

½

Purjolök

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

Strimlad kycklinglårfilé

90

Sallad

Ingår inte i din leverans

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)268 kcal
Energi (kJ)1122 kJ
Fett16.5 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater24.06 g
varav socker0.3 g
Protein3.78 g
Salt0.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka selleri, lök och vitlök. Skala och skär morot i 1 cm stora bitar. Dela purjolök [1/2 st, 2 pers] i 1 cm breda skivor. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min så att de får en fin yta. Sätt åt sidan på en tallrik - kycklingstrimlorna kommer att färdiglagas i ugnen. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll ytterligare en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs vitlök och lök i 1-2 min. Lägg i purjolök, morot och selleri och stek i ca 10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt sedan kycklingstrimlorna (igen), matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Låt koka tills grädden har tjocknat, 1-2 min.

4

Häll i kycklingblandningen i en paj- eller ugnsform. Placerar smördegen [1/2 deg, 2 pers] ovanpå kycklingblandningen och formen. Använd baksidan av en gaffel till att trycka till kanterna så att degen håller tätt. Sätt in i ugnen och baka pajen i 10 min.

5

Skiva gemsallad tunt. Placera salladen i en skål, ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Skär upp varsin pajbit och servera den tillsammans med frisk sallad.