HelloFresh
Brittisk kycklingpaj

Brittisk kycklingpaj

med selleri, purjolök och grönsallad

Barnvänlig

Styr kosan mot de regniga öarna i väst och lägg till på en bädd av brittisk tradition. När du ser vad som döljer under smördegsytan kommer din mun att börja vattnas som engelska kanalens strömmar under våren. Morot, selleri och purjolök ligger skavfötters under däck tillsammans med kyckling och väntar på dig.

Allergener:selleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

1 st

Morot

½ st

Purjolök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 paket

Kycklingbuljong

½ st

Smördeg

(Innehållergluten, mjölk)

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

100 g

Gemsallad

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3180 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett48 g
varav mättat24 g
Kolhydrater39 g
varav socker15 g
Kostfiber5 g
Protein39 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka selleri, lök och vitlök.

Skala och skär morot i 1 cm stora bitar.

Dela purjolök [1/2 st, 2 pers] i 1 cm breda skivor.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min så att de får en fin yta.

Sätt åt sidan på en tallrik - kycklingstrimlorna kommer att färdiglagas i ugnen.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll ytterligare en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs vitlök och lök i 1-2 min.

Lägg i purjolök, morot och selleri och stek i ca 10 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt sedan kycklingstrimlorna (igen), matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Låt koka tills grädden har tjocknat, 1-2 min.

4

Häll i kycklingblandningen i en paj- eller ugnsform.

Placerar smördegen [1/2 deg, 2 pers] ovanpå kycklingblandningen och formen.

Använd baksidan av en gaffel till att trycka till kanterna så att degen håller tätt.

Sätt in i ugnen och baka pajen i 10 min.

5

Skiva gemsallad tunt. Placera salladen i en skål, ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Skär upp varsin pajbit och servera den tillsammans med frisk sallad.

Smaklig måltid!