HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Brittisk recept
Brittisk kycklingpaj

Brittisk kycklingpaj

med selleri, purjolök och grönsallad

Barnvänlig

Styr kosan mot de regniga öarna i väst och lägg till på en bädd av brittisk tradition. När du ser vad som döljer under smördegsytan kommer din mun att börja vattnas som engelska kanalens strömmar under våren. Morot, selleri och purjolök ligger skavfötters under däck tillsammans med kyckling och väntar på dig.

Allergener:selleriglutenmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

1 st

Morot

½ st

Purjolök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 paket

Kycklingbuljong

½ st

Smördeg

(Innehållergluten, mjölk)

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

100 g

Gemsallad

Ingår inte i din leverans

Olivolja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3180 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett48 g
varav mättat24 g
Kolhydrater39 g
varav socker15 g
Kostfiber5 g
Protein39 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka selleri, lök och vitlök.

Skala och skär morot i 1 cm stora bitar.

Dela purjolök [1/2 st, 2 pers] i 1 cm breda skivor.

Stek kyckling
Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min så att de får en fin yta.

Sätt åt sidan på en tallrik - kycklingstrimlorna kommer att färdiglagas i ugnen.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Häll i grädde
Häll i grädde
3

Häll ytterligare en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs vitlök och lök i 1-2 min.

Lägg i purjolök, morot och selleri och stek i ca 10 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt sedan kycklingstrimlorna (igen), matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Låt koka tills grädden har tjocknat, 1-2 min.

Baka paj
Baka paj
4

Häll i kycklingblandningen i en paj- eller ugnsform.

Placerar smördegen [1/2 deg, 2 pers] ovanpå kycklingblandningen och formen.

Använd baksidan av en gaffel till att trycka till kanterna så att degen håller tätt.

Sätt in i ugnen och baka pajen i 10 min.

Skiva sallad
Skiva sallad
5

Skiva gemsallad tunt. Placera salladen i en skål, ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.

Servera
Servera
6

Skär upp varsin pajbit och servera den tillsammans med frisk sallad.

Smaklig måltid!