HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Tacos på nötkött

Tacos på nötkött

med rostad majs, picklade rödlök och morotssalsa

Barnvänlig

Det finns dagar som är synonyma med en specifik maträtt. Såsom fredagar. Eller tacofredagar, som numera är det officiella namnet i de svenska stugorna Men det betyder inte att varje fredag behöver se likadan ut. Vår version kommer med picklad rödlök och en morotssalsa som ger nytt blod åt veckoslutets högtid. Den rostade majsen passar som huvudet i sombreron tillsammans med några klickar gräddfil och syrlig lime. Spetsa med koriander och avnjut tillsammans – ni har hela helgen framför er.

Allergener:glutensesammjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Lime

1 påse

Koriander

2 st

Tomat

2 st

Morot

250 g

Nötfärs

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 burk

Majs

1 paket

Små tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3414 kJ
Energi (kcal)816 kcal
Fett29 g
varav mättat11 g
Kolhydrater91 g
varav socker36 g
Kostfiber11 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och halvera rödlök. Skär den ena halvan i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, vatten, salt och en socker* i en skål - se mängd i ingredienslistan.

Dela de tunna löksskivorna i individuella bitar och lägg i skålen. Blanda runt och sätt skålen åt sidan.

2

Finhacka den andra halvan av rödlöken.

Tärna tomater i 1 cm stora bitar.

Grovhacka koriander.

Riv morot.

Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs den hackade löken och Hello Mexico kryddmix i 1 min.

Tillsätt nötfärs, ketchup och köttbuljong, rör om och stek i 5-6 min.

Sänk värmen och stek tills köttfärsen är genomstekt, 6-7 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda tomat, koriander och morot i en skål medan köttfärsen steks. Smaksätt med limejuice [2 klyftor, 2 pers | 4 klyftor, 4 pers], en nypa salt och peppar - er salsan är klar!

5

Häll av majsen i en sil.

Hetta upp en torr stekpanna och rosta majsen i 3-4 min tills den fått små svarta fläckar - håll ett noga öga så de inte bränns vid!

Värm tortillabrödet i ugnen i 1-2 min tills de är genomvarma (men inte krispiga!).

6

Fyll tortillan med kryddig köttfärs, salsa, picklad rödlök, rostad majs och en klick gräddfil. Servera med limeklyftorna nära till hands för en extra syrlig kick.

Smaklig måltid!