HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Tacos på nötkött

Tacos på nötkött

med rostad majs, picklade rödlök och morotssalsa

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Det finns dagar som är synonyma med en specifik maträtt. Såsom fredagar. Eller tacofredagar, som numera är det officiella namnet i de svenska stugorna. Men det betyder inte att varje fredag behöver se likadan ut. Vår version kommer med picklad rödlök och en morotssalsa som ger nytt blod åt veckoslutets högtid. Den rostade majsen passar som huvudet i sombreron tillsammans med några klickar gräddfil och syrlig lime. Spetsa med koriander och avnjut tillsammans - ni har hela helgen framför er.

Allergener:glutenmjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Lime

1 påse

Koriander

2 st

Tomat

2 st

Morot

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

150 g

Majs

1 paket

Små tortillabröd (8 pack)

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3264 kJ
Energi (kcal)780 kcal
Fett29 g
varav mättat11 g
Kolhydrater84 g
varav socker30 g
Kostfiber8 g
Protein41 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Pickla lök
Pickla lök
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och halvera rödlök. Skär den ena halvan i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, vatten (se mängd i ingredienslistan), en nypa salt och en generös nypa socker* i en skål. Dela de tunna löksskivorna i individuella bitar och lägg i skålen. Blanda runt och sätt skålen åt sidan.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Finhacka den andra halvan av rödlöken.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Grovriv morot.

Dela lime i klyftor.

Stek köttfärs
Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs den hackade löken i 1 min.

Tillsätt nötfärs och Hello Mexico kryddmix, rör om och stek i 5-6 min.

Sänk värmen och stek tills köttfärsen är genomstekt, 6-7 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga salsa
Laga salsa
4

Blanda tomat, koriander och morot i en skål medan köttfärsen steks. Smaksätt med limejuice [2 klyftor, 2 pers | 4 klyftor, 4 pers], en nypa salt och peppar - er salsan är klar!

Rosta majs
Rosta majs
5

Häll av majsen i en sil.

Hetta upp en torr stekpanna och rosta majsen i 3-4 min tills den fått små svarta fläckar - håll ett noga öga så de inte bränns vid!

Värm tortillabrödet i ugnen i 1-2 min tills de är genomvarma (men inte krispiga!)

Servera
Servera
6

Fyll tortillan med kryddig köttfärs, salsa, picklad rödlök, rostad majs och en klick gräddfil. Servera med limeklyftorna nära till hands för en extra syrlig kick.

Smaklig måltid!