Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Dagens snabba lunch blir en klassisk pytt i panna – här med potatis, bacon och rödlök. Syltad rödbeta och färsk persilja blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
1 st
Rödbetor, förkokta
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lök
140 g
Bacon, tärnad
1 portionspåse
Kruspersilja
1 tsk
Socker (steg 1)
1 efter behov
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
Tärna rödbeta (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1 tsk], vatten [2 msk] och salt [1/2 tsk] i en liten skål.
Vänd rödbeta i skålen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Finhacka lök.
Grovhacka persilja.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek lök och potatis med salt [1/2 tsk] i 7–8 min, tills gyllene.
Vänd ner bacon i stekpannan.
Lägg upp pytt i panna i en skål och toppa med rödbeta och persilja.