Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Dagens snabba lunch blir en klassisk pytt i panna – här med potatis, bacon och rödlök. Syltad rödbeta och färsk persilja blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödbetor, förkokta
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
140 g
Bacon, tärnad
1 portionspåse
Kruspersilja
1 st
Lök
1 tsk
Socker till inläggning
2 msk
Vatten till inläggning
½ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Salt till potatis
Tärna rödbeta (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd ner rödbeta i skålen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Finhacka lök.
Grovhacka persilja.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek lök och potatis med salt i 7–8 min, eller tills gyllene. Rör om då och då.
Vänd ner bacon i stekpannan.
Lägg upp pytt i panna i en skål och toppa med rödbeta och persilja.