Pulled pork-taquitos och ostnachos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled pork-taquitos och ostnachos

Pulled pork-taquitos och ostnachos

2 portioner | med majssalsa och limedipp

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Taquitos är hoprullade tortillas med fyllning och smakar extra gott när de serveras med något smarrigt att doppa i! Vi gör våra taquitos med pulled pork och enchiladasås och serverar dem gyllenstekta med limedipp, guacamole och nachos med ost och majssalsa.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Avokado

1 st

Röd chili

1 burk

Majs

300 g

Pulled pork

200 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till guacamole

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7414 kJ
Energi (kcal)1772 kcal
Fett103.9 g
varav mättat46.1 g
Kolhydrater134.9 g
varav socker19.7 g
Protein65.5 g
Salt9.9 g

Instruktioner

Laga pulled pork
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock. Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Tillsätt krossade tomater och använd två gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Grädda taquitos
2

Sprid ut en sked pulled pork längs kanten på varje tortilla.

Rulla ihop tortillas och placera dem med kanten ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med en generös skvätt olivolja och strö över en nypa salt.

Grädda taquitos i ugnen i 7–9 min, tills spröda och gyllene.

Grädda nachos
3

Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och toppa med ost.

Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.

Gör majssalsa
4

Under tiden, häll av majs och placera den i en medelstor skål.

Skär lime i klyftor.

Finhacka rödlök och koriander.

Kärna ur och finhacka chili.

Vänd ner limesaft, chili, koriander, rödlök, salt och en nypa peppar i skålen med majs.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör guacamole
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked.

Mosa avokado med hälften av crème fraichen, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda resterande crème fraiche, limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Servera taquitos med limedipp.

Servera nachos toppade med majssalsa direkt från plåten och med guacamole vid sidan av.