Vill du känna dig som en äkta mästerkock och bjuda någon du tycker om på en riktigt god middag? Då har vi det perfekta receptet. Vi bryner prosciuttolindad fläskytterfilé i stekpannan och låter sedan köttet bli mört i ugnen. Vi rostar också pommes som får sällskap av en lyxig tryffelolja och gör en klassisk grönsallad med körsbärstomater. En smakrik rödvinssås med schalottenlök fulländar denna festmåltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
50 g
Prosciutto
½ st
Schalottenlök
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
500 g
Potatis
8 ml
Tryffelolja
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Sallad
125 g
Körsbärstomater
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Lägg prosciutto på en skärbräda och linda in fläskytterfilé så att den blir helt täckt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i i 1–2 min per sida, tills brynt.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen i 12–15 min, tills genomstekt.
Låt köttet vila i ett foliepaket i ett par minuter eller tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, separera och skölj salladsblad. Riv dem i grova bitar.
Halvera körsbärstomater.
Lägg sallad, körsbärstomater, olivolja [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Vänd runt allt precis innan servering.
Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist, 2P].
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min.
Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, vatten [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt och peppar. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Ringla tryffelolja över rostade pommes och vänd runt.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött och pommes på tallrikar.
Ringla rödvinssås över köttet, toppa pommes med finriven ost.
Servera med sallad toppad med pinjenötter.