HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med avokado och gräddfil

Smaka vår krispiga, pånyttfödda råraka som blandar den traditionella potatisen med mild halloumi. Bjud in dina vänner till poesiafton och se på när gräddfilen sakta smälter på toppen samtidigt som den hackade gräslöken åker rutschkana ner på tallriken, väntades på din gaffel. Servera med krämig avokado så har du alla ingredienser som krävs för en modern klassiker.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutennöttersellerisesamjordnötter
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

50 g

Vetemjöl

(Innehållergluten)

20 g

Solrosfrön

200 g

Körsbärstomater

1 st

Avokado

1 påse

Gräslök

½ burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Salladsmix

16 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 påse

Chili flakes

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk

(Innehållermjölk)

Smör

(Innehållermjölk)

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4050 kJ
Energi (kcal)968 kcal
Fett50 g
varav mättat21 g
Kolhydrater88 g
varav socker22 g
Kostfiber16 g
Protein37 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. 

Töm halloumin på vätska och grovriv osten. Lägg i samma bunke som potatisen.

TIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.

2

Finhacka persilja.

Blanda persilja, mjöl, mjölk*, dukkah och en nypa chili flakes (stark!) tillsammans med potatis och halloumi i bunken. 

TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta solrosfrön tills de är gyllenbruna, 3-4 min.

Häll över solrosfrön i en skål.

4

Klicka ner smör* i samma stekpanna på hög värmen.

Bre ut en tunn råraka av potatisblandningen, räkna med två rårakor per person.

Stek varje råraka i 1-2 min på hög värme, därefter i 6-8 min på medelvärme.

TIPS: Om du vill hålla de färdiga rårakorna varma medan du steker, lägg dem på en tallrik och täck med folie.

5

Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Skär avokado i skivor.

Blanda tomater, avokado och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Ringla över en skvätt olivolja. Smaksätt med en nypa salt och peppar* och rör om.

6

Servera rårakorna toppade med gräslök och en klick gräddfil. Lägg upp sallad vid sidan av och strö över solrosfrön.

Smaklig måltid!