HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med avokado och gräddfil

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Smaka vår krispiga, pånyttfödda råraka som blandar den traditionella potatisen med mild halloumi. Bjud in dina vänner till poesiafton och se på när gräddfilen sakta smälter på toppen samtidigt som den hackade gräslöken åker rutschkana ner på tallriken, väntades på din gaffel. Servera med krämig avokado så har du alla ingredienser som krävs för en modern klassiker.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkgluten
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

50 g

Vetemjöl

(Innehållergluten)

1 påse

Bladpersilja

20 g

Solrosfrön

200 g

Körsbärstomater

1 st

Avokado

1 påse

Gräslök

½ burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk

(Innehållermjölk)

Smör

(Innehållermjölk)

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3833 kJ
Energi (kcal)916 kcal
Fett46 g
varav mättat20 g
Kolhydrater87 g
varav socker22 g
Kostfiber15 g
Protein35 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Riv potatis och halloumi
Riv potatis och halloumi
1

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke.

Grovriv halloumin och lägg i samma bunke som potatisen.

TIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.

Blanda i persilja
Blanda i persilja
2

Finhacka persilja.

Blanda persilja, mjöl och mjölk tillsammans med potatis och halloumi i bunken. Krydda med en rejäl nypa salt och peppar*.

Rosta solrosfrön
Rosta solrosfrön
3

Rosta solrosfrön på en torr stor stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över fröna i en skål och sätt åt sida.

Stek rårakor
Stek rårakor
4

Hetta upp en klick smör* i stekpannan på medelvärme.

Fördela potatis- och halloumiblandningen så det blir 2 rårakor per person. Stek varje råraka i 6-8 min på vardera sida.

De första 1-2 min ska rårakan stekas på hög värme och resten av tiden på låg till medelvärme.

TIPS: Om du vill hålla de färdiga rårakorna varma medan du steker, lägg dem på en tallrik och täck med folie.

Förbered frukt och grönt
Förbered frukt och grönt
5

Halvera körsbärstomater. Finhacka gräslök.

Halvera avokado, ta ut kärna, gröp ur och skiva köttet tunt.

Servera
Servera
6

Servera rårakorna toppade med tomater, avokado, solrosfrön, en klick med gräddfil och hackad gräslök.

Smaklig måltid!