topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med avokado och gräddfil

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

200

Halloumi

1

Bladpersilja

16

Dukkah-njuta

Dukkah

½

Chili flakes

20

Solroskärnor

200

Körsbärstomater

1

Avokado

1

Gräslök

75

Gräddfil

50

Salladsmix

50

Mjöl

Ingår inte i din leverans

2

Mjölk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)406 kcal
Energi (kJ)1697 kJ
Fett29.82 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater4.84 g
varav socker3.9 g
Protein25.72 g
Salt2.6 g

Instruktioner

1

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Töm halloumin på vätska och grovriv osten. Lägg i samma bunke som potatisenTIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.

2

Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl, mjölk*, dukkah och en nypa chili flakes (stark!) tillsammans med potatis och halloumi i bunken. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta solrosfrön tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över solrosfrön i en skål.

4

Klicka ner smör* i samma stekpanna på hög värme. Bre ut en tunn råraka av potatisblandningen, räkna med två rårakor per person. Stek varje råraka i 1-2 min på hög värme, därefter i 6-8 min på medelvärme. 

5

Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Skiva avokado. Blanda tomater, avokado och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Ringla över en skvätt olivolja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och rör om.

6

Servera rårakorna toppade med gräslök och en klick gräddfil. Lägg upp sallad vid sidan av och strö över solrosfrön.