200 g
Potatis
½ g
Halloumi
(Innehållermjölk)20 g
Bladpersilja
2 msk
Dukkah-njuta
(Innehållersenap, sesam)Chili flakes
Solrosfrön
Körsbärstomater
Avokado
Gräslök
Gräddfil
(Innehållermjölk)Salladsmix
Vetemjöl*
(Innehållergluten)Mjölk*
(Innehållermjölk)Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Töm halloumin på vätska och grovriv osten. Lägg i samma bunke som potatisen. TIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.
Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl, mjölk*, dukkah och en nypa chili flakes (stark!) tillsammans med potatis och halloumi i bunken. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.
Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta solrosfrön tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över solrosfrön i en skål.
Klicka ner smör* i samma stekpanna på hög värme. Bre ut en tunn råraka av potatisblandningen, räkna med två rårakor per person. Stek varje råraka i 1-2 min på hög värme, därefter i 6-8 min på medelvärme.
Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Skiva avokado. Blanda tomater, avokado och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Ringla över en skvätt olivolja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och rör om.
Servera rårakorna toppade med gräslök och en klick gräddfil. Lägg upp sallad vid sidan av och strö över solrosfrön.