HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumiråraka
topBanner
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med avokado och gräddfil

Allergener:mjölksenapsesamgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Potatis

½ g

Halloumi

(Innehållermjölk)

20 g

Bladpersilja

2 msk

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

Chili flakes

Solrosfrön

Körsbärstomater

Avokado

Gräslök

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Salladsmix

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Mjölk*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1697.4279 kJ
Energi (kcal)405.695 kcal
Fett29.8205 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater4.84 g
varav socker3.9 g
Protein25.717 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Töm halloumin på vätska och grovriv osten. Lägg i samma bunke som potatisenTIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.

2

Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl, mjölk*, dukkah och en nypa chili flakes (stark!) tillsammans med potatis och halloumi i bunken. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta solrosfrön tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över solrosfrön i en skål.

4

Klicka ner smör* i samma stekpanna på hög värme. Bre ut en tunn råraka av potatisblandningen, räkna med två rårakor per person. Stek varje råraka i 1-2 min på hög värme, därefter i 6-8 min på medelvärme. 

5

Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Skiva avokado. Blanda tomater, avokado och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Ringla över en skvätt olivolja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och rör om.

6

Servera rårakorna toppade med gräslök och en klick gräddfil. Lägg upp sallad vid sidan av och strö över solrosfrön.