Portobello- och kikärtsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello- och kikärtsgryta

Portobello- och kikärtsgryta

med ris, persilje-och hasselnötspesto

.

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Baharat kryddmix

Grönsaksbuljong

150

Basmati vildris

1

Purjolök

1

Morot

2

Palsternacka

2

Vitlöksklyfta

2

Rosmarin

1

Kikärtor

150

Portobello

1

Bladpersilja

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)457 kcal
Energi (kJ)1911 kJ
Fett10.75 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater72.25 g
varav socker1.4 g
Protein15.07 g
Salt0.5 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180°C. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär bort roten och den grövsta blastenpurjolöken. Halvera på längden och skiva den sedan tunt. Skär morot och palsternacka i 1 cm breda skivor. Pressa vitlöksklyftor. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Häll av kikärtor i en sil.

3

Placera portobellosvampar på en bakplåt täckt med bakplåtspapper med stammen uppåt. Blanda hälften av vitlök, 1 msk olivolja* per person och en nypa salt* och peppar*. Ringla över vitlöksoljan över svamparna. Rosta på översta hyllan i ugnen, 20 min. Ta sedan ut svamparna och sätt dem åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt med olivolja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs morot, palsternacka, purjolök, resterande vitlök, baharat kryddmix och rosmarinsblad i 5 min. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt kikärtor, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Rör om tills grönsaksbuljongen lösts upp. Låt grytan koka upp och sedan sjuda tills den har tjocknat något, 10-15 min.

5

Hetta upp en stekpanna på medel till låg värme och rosta hasselnötterna tills de fått lite färg, 3-4 min. Ta hasselnötterna från värme och grovhacka dem när de har fått svalnat. Grovhacka persilja. Blanda hasselnötter, persilja och 1 msk olivolja* per person i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak och sätt åt sidan.

6

Häll av överflödig vätska från portobellosvamparna och skär dem i breda skivor. Servera grytan in djupa tallrikar, toppad med portobelloskivor, persilje- och hasselnötspesto och med ris vid sidan av.