topBanner
Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

couscous och citrondressing

Sätt guldkant på tillvaron med denna smarriga poke bowl! På bara 20 förvandlar du enkla råvaror till en inbjudande middag rik på både färg och läckra smaker. Härliga grönsaker, bbq-marinerad kyckling och fluffig couscous som toppas med gudomlig vitlökssås är receptet på förstklassig middag.

Allergener:glutensellerimjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Citron

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

1 st

Zucchini

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Morot

1 påse

Bladpersilja

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 paket

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2801 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett26 g
varav mättat7 g
Kolhydrater56 g
varav socker18 g
Protein42 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Riv citronzest tills du har en generös nypa.

Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär zucchini i 1 cm breda skivor.

Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min.

Sänk till medelhög värme och stek kycklingen och citronzest under regelbunden omrörning i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Häll det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och couscous i en bunke. Täck med ett lock, tallrik eller folie och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

4

Riv morot i långa remsor.

Finhacka persilja.

Dela citron i klyftor.

Blanda aioli, gräddfil, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar till en dressing i en skål.

5

Lägg kycklingen och löken åt sidan på en tallrik och ställ tillbaka pannan på plattan.

Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme och stek zucchini i 2-3 min.

Tillsätt paprika och stek i ytterligare 1-2 min.

6

Fördela couscousen mellan era djupa skålar och placera de olika grönsakerna och bbq-marinerad kycklingen i varsitt hörn.

Avsluta med en klick citrondressing och servera med en citronklyfta vid sidan av.