Sätt guldkant på tillvaron med denna smarriga poke bowl! På bara 20 förvandlar du enkla råvaror till en inbjudande middag rik på både färg och läckra smaker. Härliga grönsaker, bbq-marinerad kyckling och fluffig couscous som toppas med gudomlig vitlökssås är receptet på förstklassig middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
150
Gräddfil
1
Morot
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Zucchini
4
Grönsaksbuljong
300
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
1
Bladpersilja
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Rödlök
½
Citron
2.5
Vatten
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv citronzest tills du har en generös nypa. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär zucchini i 1 cm breda skivor. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Sänk till medelhög värme och stek kycklingen och citronzest under regelbunden omrörning i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Häll det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och couscous i en bunke. Täck med ett lock, tallrik eller folie och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.
Riv morot i långa remsor. Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Blanda aioli, gräddfil, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* till en dressing i en skål.
Lägg kycklingen och löken åt sidan på en tallrik och ställ tillbaka pannan på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme och stek zucchini i 2-3 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare 1-2 min.
Fördela couscousen mellan era djupa skålar och placera de olika grönsakerna och bbq-marinerad kycklingen i varsitt hörn. Avsluta med en klick citrondressing och servera med en citronklyfta vid sidan av.