Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

Poke bowl med BBQ-marinerad kyckling

couscous och citrondressing

Sätt guldkant på tillvaron med denna smarriga poke bowl! På bara 20 förvandlar du enkla råvaror till en inbjudande middag rik på både färg och läckra smaker. Härliga grönsaker, bbq-marinerad kyckling och fluffig couscous som toppas med gudomlig vitlökssås är receptet på förstklassig middag.

Taggar:
One Pan
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Röd paprika

150

Gräddfil

1

Morot

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Zucchini

4

Grönsaksbuljong

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Bladpersilja

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rödlök

½

Citron

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)502 kcal
Energi (kJ)2102 kJ
Fett18.94 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater39.29 g
varav socker1.5 g
Protein38.27 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv citronzest tills du har en generös nypa. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär zucchini i 1 cm breda skivor. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Sänk till medelhög värme och stek kycklingen och citronzest under regelbunden omrörning i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka couscous
3

Häll det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och couscous i en bunke. Täck med ett lock, tallrik eller folie och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

Blanda dressing
4

Riv morot i långa remsor. Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Blanda aioli, gräddfil, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* till en dressing i en skål.

Stek grönsaker
5

Lägg kycklingen och löken åt sidan på en tallrik och ställ tillbaka pannan på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme och stek zucchini i 2-3 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare 1-2 min.

Servera
6

Fördela couscousen mellan era djupa skålar och placera de olika grönsakerna och bbq-marinerad kycklingen i varsitt hörn. Avsluta med en klick citrondressing och servera med en citronklyfta vid sidan av.