.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
20
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Morot
1
Zucchini
½
Ingefära
Kycklingfärs
1
Lime
10
Sesamfrön
1
Salladslök
1
Vitlöksklyfta
25
Ketchup
3
Socker
3
Vatten (steg 1)
Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Dela lime i 4 klyftor. Skala och finhacka sedan ingefära. Ansa och skiva sedan salladslök tunt. Separera blasten från den vita nedre delen. Halvera zucchini på längden och skiva den i tunna halvmånar. Skala och riv sedan morötter. Placera de rivna morötterna i en skål och sätt åt sidan.
Finhacka vitlök. Blanda en glaze av vitlök, sojasås, ketchup och socker* i en skål. Smaksätt glazen med juice från 1-2 st limeklyftor efter smak.Blanda kycklingfärs, ingefära, den vita delen av salladslöken och 1/3 av glazen ordentligt i en bunke.
Ta en matsked av köttfärsen och rulla till en liten köttbulle. Köttfärsen räcker till ca 5 kycklingbullar per person. Placera kycklingbullarna i en ugnsform. Häll 1 tsk glazen över varje kycklingbulle. Baka i ugnen, 20-25 min. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Placera zucchiniskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 10-15 min.
Fördela jasminriset mellan era skålar. Toppa riset med rivna morötter, bakade zucchinihalvor och glaserade kycklingbullar. Skeda över resterande glaze från ugnsformen. Strö över sesamfrön och den gröna blasten från salladslöken. Servera med resterande limeklyftor.