topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ananaschiapudding

Ananaschiapudding

2 portioner | med mynta och kokos

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chiapudding är en god och lyxig frukost som är lätt att förbereda kvällen innan. Vår version innehåller yoghurt för extra krämighet och serveras med ananas, mynta och rostad kokos.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Chiafrön

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

180 ml

Kokosmjölk

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 burk

Ananasskivor

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Mynta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1699 kJ
Energi (kcal)406 kcal
Fett31 g
varav mättat20.6 g
Kolhydrater17.2 g
varav socker10 g
Protein8.8 g
Salt0.1 g

Instruktioner

Blanda chiapudding
1

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt
2

Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Föbered topping
3

Finhacka mynta. Häll av lag från ananas och skär den i små bitar.

Blanda ananas och mynta i en liten skål.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta riven kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.

Servera
4

Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hälften av ananasen, resterande chiapudding och resterande ananas.

Toppa med rostad kokos.