Sätt färg på vardagslunken med harmoniskt saftiga persiljebiffar som tillsammans med en krämig potatissallad kommer sätta dig i kulinarisk trance. Servera med en fräsch vårsallad och avnjut i sakta mak – den här måltiden vill du inte ska ta slut.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300
Potatis
1
Rödlök
1
Kruspersilja
1
Citron
250
Nötfärs
75
Rädisor
90
Sallad
75
Gräddfil
1
Ägg
½
Salt
Halvera potatis (skalning valfritt). Lägg den i en stor kastrull och täck med vatten. Krydda med en nypa salt* och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.
Skiva rödlök tunt. Finhacka persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Forma färsen till jämnstora biffar, räkna med en biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den mjukat. Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. VIKTIGT: Persiljebiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar*.
Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig vårsallad. Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.