.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300
Potatis
1
Rödlök
1
Kruspersilja
1
Citron
Nötfärs
75
Rädisor
90
Sallad
75
Gräddfil
1
Ägg
½
Salt
Olivolja
Dela potatis (skalning valfritt) på hälften. Lägg halvorna i en stor kastrull och och täck med vatten. Krydda med en nypa salt* och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 min.
Skiva rödlök tunt. Finhacka persilja. Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och dela citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/2 tsk, 2 pers, | 1 tsk, 4 pers] och hälften av persiljan i en skål.
VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Forma färsen till jämnstora biffar, räkna med en biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den mjukat. Fös löken åt sidan i pannan och stek biffarna i 4-5 min på varje sida tills de är genomstekta. VIKTIGT: Persiljebiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] och gemsallad [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja* och citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll av potatisen när den är färdigkokt. Blanda den sedan med citronzest, hälften av gräddfilen och den resterande persiljan (spara lite till garnering). Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp en persiljebiff, lök och krämig potatissallad på varje tallrik tillsammans med krispig vårsallad. Garnera med persilja och servera med resterande gräddfil och citronklyftor vid sidan av.