Päronsmulpaj med ingefära
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Päronsmulpaj med ingefära

Päronsmulpaj med ingefära

Sharingrätt | och vit choklad

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. En klassisk smulpaj går superenkelt att svänga ihop och smakar fantastiskt. Denna höstiga variant görs på päron och ingefärspasta och serveras med en ljuvlig vit chokladsås.

Allergener:
Havre
Vete
Nötter
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Päron

100 g

Havregryn

(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

20 g

Ingefärspasta

1 st

Citron

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

100 g

Vita chokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker till kaka

7 msk

Smör till smuldeg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5221 kJ
Energi (kcal)1248 kcal
Fett73.5 g
varav mättat41.1 g
Kolhydrater125.8 g
varav socker83.3 g
Protein14.2 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Förbered päron
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Tärna päron i 1 cm stora bitar.

TIPS: Skala päron innan du skär det i bitar för en mer traditionell paj.

Förbered fyllning
2

Halvera citron.

Blanda päron, socker, en generös skvätt citronsaft och ingefärspasta i en medelstor bakform.

Grädda smulpaj
3

Blanda havregryn, florsocker, smör och en nypa salt i en stor skål med händerna.

Finhacka pistagenötter.

Toppa päron med smuldeg och pistagenötter.

Grädda smulpaj tills toppen är gyllene och päron mjukt, 20–25 min.

TIPS: Päronet är färdigt när du enkelt kan sticka hål på det med en gaffel.

Servera
4

Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.

Ringla vit chokladsås över päronsmulpaj vid servering.

TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image