Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. En klassisk smulpaj går superenkelt att svänga ihop och smakar fantastiskt. Denna höstiga variant görs på päron och ingefärspasta och serveras med en ljuvlig vit chokladsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Päron
100 g
Havregryn
(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
20 g
Ingefärspasta
1 st
Citron
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
100 g
Vita chokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)
1 msk
Socker till kaka
7 msk
Smör till smuldeg
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Tärna päron i 1 cm stora bitar.
TIPS: Skala päron innan du skär det i bitar för en mer traditionell paj.
Halvera citron.
Blanda päron, socker, en generös skvätt citronsaft och ingefärspasta i en medelstor bakform.
Blanda havregryn, florsocker, smör och en nypa salt i en stor skål med händerna.
Finhacka pistagenötter.
Toppa päron med smuldeg och pistagenötter.
Grädda smulpaj tills toppen är gyllene och päron mjukt, 20–25 min.
TIPS: Päronet är färdigt när du enkelt kan sticka hål på det med en gaffel.
Placera chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.
Ringla vit chokladsås över päronsmulpaj vid servering.
TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.