HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Australiensisk recept
Parmesankyckling

Parmesankyckling

med krispiga potatisskivor och kålsallad

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Ta med smaklökarna till en kulinarisk vinterpark och låt dem åka pulka nedför en hisnande backe av krispiga potatisskivor genom en sagovärld av spröd parmesankyckling och robust kålsallad. Valla ditt ekipage med honung och susa mot en sötkittlande slutdestination som jämnas ut med syrligt äpple och sur citron.

Allergener:äggglutenmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ paket

Vetemjöl

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

1 paket

Krossade tomater, basilika

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

200 g

Spetskål

1 st

Äpple

½ st

Citron

½ paket

Honung

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3293 kJ
Energi (kcal)787 kcal
Fett12 g
varav mättat4 g
Kolhydrater110 g
varav socker36 g
Kostfiber13 g
Protein54 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rosta potatis
Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skiva potatis tunt. Lägg potatisskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Blanda potatisskivorna ordentligt och sprid dem jämnt på plåten.

Rosta på den lägsta hyllan i ugnen tills de är gyllenbruna.

Panera kyckling
Panera kyckling
2

Vispa ägg i en skål. Blanda panko, vetemjöl och salt i en djup tallrik.

Vänd kycklingfiléerna först i ägg* och sedan i pankomixen tills de är helt täckta.

TIPS: Banka kycklingfiléerna med en stekpanna mellan två bakplåtspapper för att jämna ut tjockleken.

Stek kyckling
Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. När pannan är uppvärmd kan du täcka basen med olja* och sedan lägga på kycklingfiléerna. Stek tills gyllenbruna, 2-3 min per sida.

Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i ugnen.

Baka kyckling
Baka kyckling
4

Häll i krossade tomater i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Placera kycklingfiléerna ovanpå såsen.

Finriv parmesan och strö den ovanpå kycklingen. Baka i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt och osten gyllenbrun, 12-14 min.

VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa TIPS: Vi vill att ena halvan av kycklingen är krispig och den andra har sugit åt sig av tomatsåsen. Kycklingen kommer nämligen sjunka in i tomatsåsen medan den bakas i ugnen.

Laga sallad
Laga sallad
5

Finhacka spetskål (200 g för 2 pers / 400 g för 4 pers). Tärna äpple i små bitar. Placera spetskål och äpple i en stor salladsskål.

Blanda citronjuice (1/2 citron för 2 personer / 1 citron för 4 personer), honung, 2-3 msk olivolja och en nypa salt till en dressing.

Häll dressingen över kålsalladen och blanda ordentligt.

Servera
Servera
6

Servera parmesankycklingen tillsammans med tomatsås, rostade potatisskivor och kålsallad.

Smaklig måltid!