HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Australiensisk recept
Pecorinokyckling

Pecorinokyckling

med krispiga potatisskivor och kålsallad

Barnvänlig

Ta med smaklökarna till en kulinarisk vinterpark och låt dem åka pulka nedför en hisnande backe av krispiga potatisskivor genom en sagovärld av spröd pecorinokyckling och robust kålsallad. Valla ditt ekipage med honung och susa mot en sötkittlande slutdestination som jämnas ut med syrligt äpple och sur citron.

Allergener:äggglutenmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ paket

Vetemjöl

(Innehållergluten)

2 st

Kycklingbröstfilé

½ burk

Krossade tomater

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

200 g

Spetskål

1 st

Äpple

½ st

Citron

½ paket

Honung

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3079 kJ
Energi (kcal)736 kcal
Fett13 g
varav mättat5 g
Kolhydrater99 g
varav socker28 g
Kostfiber12 g
Protein51 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Skala och skiva potatis tunt. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*.

Blanda potatisskivorna ordentligt och sprid dem jämnt på plåten. 

Rosta på den lägsta hyllan i ugnen tills de är gyllenbruna, 25-30 min.

2

Vispa ägg i en skål. Blanda panko, vetemjöl [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt i en djup tallrik. 

Vänd kycklingfiléerna först i ägg* och sedan i pankomixen tills de är helt täckta.

TIPS: Banka kycklingfiléerna med en stekpanna mellan två bakplåtspapper för att jämna ut tjockleken.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. När pannan är uppvärmd kan du täcka basen med olja* och sedan lägga på kycklingfiléerna. Stek tills gyllenbruna, 2-3 min per sida. 

Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan. 

VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i ugnen.

4

Häll i krossade tomater [1/2 burk, 2 pers] i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Placera kycklingfiléerna ovanpå såsen. 

Riv pecorino och strö den ovanpå kycklingen. Baka i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt och osten gyllenbrun, 12-14 min. 

VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Vi vill att ena halvan av kycklingen är krispig och den andra har sugit åt sig av tomatsåsen. Kycklingen kommer nämligen sjunka in i tomatsåsen medan den bakas i ugnen.

5

Finhacka spetskål [1/2 st, 2 pers]. Tärna äpple i små bitar. Placera spetskål och äpple i en stor salladsskål. 

Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers], honung [1/2 paket, 2 pers], en skvätt olivolja och en nypa salt till en dressing. 

Häll dressingen över kålsalladen och blanda ordentligt.

6

Servera pecorinokycklingen tillsammans med tomatsås, rostade potatisskivor och kålsallad.

Smaklig måltid!