HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Rotsellerifritters
topBanner
Pannstekta rotsellerifritters

Pannstekta rotsellerifritters

med äppelsallad och krämig pestodressing

Har du modiga barn som älskar nuggets och köttbullar? Då ska du utmana dem att smaka på fantastiskt krispiga sellerifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serverar de läckra fritters med kokt potatis, en underbar sallad med äpple, morot och spenat, och en härligt krämig pestodressing.

Taggar:MjölkfriSnabb
Allergener:SelleriMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rotselleri

(InnehållerSelleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

40 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Lök

50 g

Krämig pestodressing

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Äpple

1 st

Morot

½ st

Ekologisk citron

400 g

Småpotatis

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

3 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2590 kJ
Fett28.41 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater64.58 g
varav socker15.4 g
Protein22.19 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Skölj spenat. Riv en nypa citronzest [1/2 st, 2P] och halvera sen citron. Skala och riv rotselleri grovt.

2

Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, hackad persilja, ost, lök, ägg* [2 st | 4 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en skål.

3

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med citronzest [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt* och peppar*, och eventuellt en klick smör*. Ställ åt sidan med lock för att hålla på värmen.

4

Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda olivolja* [1/2 msk | 1 msk] med en skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Rör i spenat, äpple och morot precis innan servering.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs, det ska bli 2 st/person, och platta till dem något. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

6

Lägg upp rotsellerifritters och pestodressing på tallrikar. Servera med äppelsallad och kokt potatis. Garnera med persiljeblad.