topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannbiff

Pannbiff

med couscous, ugnsrostade grönsaker, persilja och citron

Samla familjen runt bordet och dessa saftiga pannbiffar, värmande couscoussallad och smakhöjare som citron, persilja och grekisk salladsost. En perfekt måltid när du inte vill spendera hela kvällen i köket, men ändå vill ha en mättande middag i bekvämlighetens tecken.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

1

Vitlöksklyfta

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Citron

1

Kruspersilja

75

Grekisk salladsost

75

Gräddfil

1

Zucchini

1

Rödlök

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)283 kcal
Energi (kJ)1184 kJ
Fett3.24 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater48.19 g
varav socker0.7 g
Protein11.3 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär zucchini i 4 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor.

Rosta grönsaker
2

Fördela zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*. Rosta i ugnen, ca 15 min.

Laga couscous
3

Häll över kokande vatten* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren till en kastrull. Koka upp igen. Rör i couscous och grönsaksbuljong , täck med ett lock och ta kastrullen av värme. Låt stå i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.

Stek pannbiffar
4

Pressa vitlök. Blanda vitlök, nötfärs, panko, ägg* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en bunke. Forma färsen så att det blir en pannbiff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pannbiffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Pannbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt couscous
5

Dela citron i klyftor. Grovhacka persilja. Blanda couscous, rostade grönsakerna och smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, olivolja* och hälften av persiljan. Rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*. 

Servera
6

Fördela couscousen med rostade grönsaker mellan era tallrikar tillsammans med pannbiffarna. Toppa med en uppfriskande klick gräddfil och resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.