Samla familjen runt bordet och dessa saftiga pannbiffar, värmande couscoussallad och smakhöjare som citron, persilja och grekisk salladsost. En perfekt måltid när du inte vill spendera hela kvällen i köket, men ändå vill ha en mättande middag i bekvämlighetens tecken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
1
Vitlöksklyfta
Nötfärs
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Citron
1
Kruspersilja
75
Grekisk salladsost
75
Gräddfil
1
Zucchini
1
Rödlök
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Ägg
¼
Salt
2
Vatten
Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär zucchini i 4 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor.
Fördela zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*. Rosta i ugnen, ca 15 min.
Häll över kokande vatten* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren till en kastrull. Koka upp igen. Rör i couscous och grönsaksbuljong , täck med ett lock och ta kastrullen av värme. Låt stå i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.
Pressa vitlök. Blanda vitlök, nötfärs, panko, ägg* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en bunke. Forma färsen så att det blir en pannbiff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pannbiffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Pannbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela citron i klyftor. Grovhacka persilja. Blanda couscous, rostade grönsakerna och smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, olivolja* och hälften av persiljan. Rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela couscousen med rostade grönsaker mellan era tallrikar tillsammans med pannbiffarna. Toppa med en uppfriskande klick gräddfil och resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.