HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Grekisk recept
Pannbiff

Pannbiff

med couscous, ugnsrostade grönsaker, persilja och citron

Barnvänlig

Samla familjen runt bordet och dessa saftiga pannbiffar, värmande couscoussallad och smakhöjare som citron, persilja och grekisk salladsost. En perfekt måltid när du inte vill spendera hela kvällen i köket, men ändå vill ha en mättande middag i bekvämlighetens tecken.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölkglutenselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Nötfärs

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Citron

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2948 kJ
Energi (kcal)705 kcal
Fett30 g
varav mättat16 g
Kolhydrater57 g
varav socker18 g
Kostfiber5 g
Protein46 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Skär zucchini i 4 cm stora bitar.

Skär rödlök i klyftor.

2

Fördela zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över en skvätt olivolja*.

Rosta i ugnen, ca 15 min.

3

Häll över kokande vatten* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren till en kastrull. Koka upp igen.

Rör i couscous och grönsaksbuljong , täck med ett lock och ta kastrullen av värme.

Låt stå i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.

4

Pressa vitlök. Blanda vitlök, nötfärs, panko, ägg och salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en bunke.

Forma färsen så att det blir en pannbiff per person.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pannbiffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de är genomstekta.

VIKTIGT: Pannbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela citron i klyftor. Grovhacka persilja.

Blanda couscous, rostade grönsakerna och smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke.

Tillsätt en generös skvätt citronjuice, olivolja* och hälften av persiljan. Rör om väl.

Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Fördela couscousen med rostade grönsaker mellan era tallrikar tillsammans med pannbiffarna.

Toppa med en uppfriskande klick gräddfil och resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!