HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanerat Fläskkött
topBanner
Pankopanerat fläskkött

Pankopanerat fläskkött

med vitlöksstekt broccoli och asiatisk majo

Populär

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:SesamÄggSenapSojaGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerSesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

250 g

Broccoli

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

250 g

Fläskkotlett, skivad

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

5 g

Ginger Ninja

(InnehållerÄgg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)851 kcal
Energi (kJ)3562 kJ
Fett39.51 g
varav mättat9 g
Kolhydrater79.74 g
varav socker9.2 g
Protein41.83 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, Ginger Ninja och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt resterande vitlök, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Fräs i 1 min. Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.

4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Blanda panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg och sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

5

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene.

6

Fördela ris, pankopanerat fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och toppa med sesamfrön.