Skip to main content
Panerat citronpepparfläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerat citronpepparfläsk

Panerat citronpepparfläsk

med haricots verts och dill-crème fraiche

Citronpeppar i pankopaneringen tar denna smarriga rätt till nästa nivå! Vi steker fläskkotlett gyllene medan vi rostar potatis, lök och haricots verts i ugnen och blandar en fräsch dressing med crème fraiche och dill. Färsk rucola smakar fantastiskt i kombination med de krispiga ugnsstekta grönsakerna och gör måltiden komplett – nu är det bara att hugga in!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Pankoströbröd

75 ml

Crème fraiche

400 g

Småpotatis

1 st

Dill

40 g

Rucola

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Rödlök

75 g

Haricots verts

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2620 kJ
Energi (kcal)626 kcal
Fett30.4 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater49.8 g
varav socker6.6 g
Kostfiber5.2 g
Protein36.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.3 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta potatis och lök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda dill-crème fraiche
2

Under tiden, ansa och halvera haricots verts.

Skölj rucola.

Finhacka dill.

Blanda crème fraiche, dill och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Panera kött
3

Krydda kött med salt.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och citronpeppar i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sen i panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Tillsätt haricots verts
4

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, tillsätt haricots verts på plåten och vänd runt.

Rosta resterande tid.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Skär kött i tunna skivor.

Vänd rucola med rostade grönsaker precis innan servering.

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 2) Stek i omgångar om det inte får plats i pannan. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp kött och rostade grönsaker på tallrikar.

Servera med en klick dill-crème fraiche.