Goda burgare får vi aldrig nog av, och här kommer en riktig lyxversion som får smaklökarna att jubla! Vi fyller varma briochebröd med syltad gurka, gyllenstekt panerad kyckling, het honungssås med sriracha och en krämig slaw med ranchdressing. Kvällens tillbehör går heller inte av för hackor – vad sägs om hemmagjorda pommes med ett täcke av smält ost?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Gurka
1 st
Citron
25 g
Honung
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 portionspåse
Gräslök
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 g
Förskuren spetskål
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
20 g
Sriracha
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till mjöl
1
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, gräslök, salt, en nypa peppar, vitlök och majonnäs i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Skär gurka i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd gurka i lag och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.
Blanda kål och äpple i en stor skål och ställ åt sidan.
Blanda sriracha och honung i en liten skål och ställ åt sidan.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Toppa pommes med riven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.
Dela bröd på mitten, placera det direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmt.
Rör ner ranchdressing i skålen med slaw precis innan servering.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Fyll bröd med syltad gurka och kyckling och ringla över honungssås.
Toppa med en sked slaw och servera resterande slaw vid sidan av.