Skip to main content
Osttoppade nachos med chunky guacamole
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Osttoppade nachos med chunky guacamole

Osttoppade nachos med chunky guacamole

4 portioner | och het jalapeno

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Nachos passar lika bra till filmkvällen som till fördrinken. Vi toppar våra med riven gouda och jalapeno och serverar dem med en guacamole med tomat och schalottenlök.

Allergener:
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

1 st

Lime

200 g

Riven gouda

2 st

Avokado

1 st

Schalottenlök

1 st

Tomat

1 st

Jalapeno

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4134 kJ
Energi (kcal)988 kcal
Fett64.2 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater56.4 g
varav socker5.4 g
Kostfiber13.6 g
Protein30.3 g
Salt3.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium167 mg
Calcium7.1 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Grädda nachos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.

Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper, toppa med jalapeno och strö över ost. Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.

TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Finhacka tomat och schalottenlök.

Halvera lime.

Gör guacamole
3

Mosa avokado med en gaffel i en stor skål. Rör ner tomat, schalottenlök, en skvätt limesaft och salt.

Finhacka salladslök.

Servera
4

Servera nachos toppade med salladslök direkt från plåten och med guacamole vid sidan av.