Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Nachos passar lika bra till filmkvällen som till fördrinken. Vi toppar våra med riven gouda och jalapeno och serverar dem med en guacamole med tomat och schalottenlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
1 st
Lime
200 g
Riven gouda
2 st
Avokado
1 st
Schalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Jalapeno
1 st
Salladslök
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper, toppa med jalapeno och strö över ost. Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.
TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Finhacka tomat och schalottenlök.
Halvera lime.
Mosa avokado med en gaffel i en stor skål. Rör ner tomat, schalottenlök, en skvätt limesaft och salt.
Finhacka salladslök.
Servera nachos toppade med salladslök direkt från plåten och med guacamole vid sidan av.