Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Pommes frites är det ultimata tillbehöret! I dag skippar vi den klassiska potatisvarianten och satsar istället på zucchini som vi vänder i en pankopanering med riven ost och cajunkryddor. Sedan serverar vi de gyllenstekta små underverken med en krämig persiljedressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Zucchini
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Kruspersilja
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Ägg till panering
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm breda stavar.
Blanda ägg och mjöl till en deg i en stor skål.
Blanda panko, riven ost, Ay Cajun-ba, salt och en generös nypa peppar i en ny stor skål.
Vänd zucchini i äggblandning och därefter i panko.
TIPS: Panera zucchini i omgångar för bästa resultat.
Placera zucchinipommes på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka persilja.
Blanda gräddfil, aioli, persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera zucchinipommes med persiljedressing.