topBanner
Ostfylld kycklingfilé

Ostfylld kycklingfilé

med grönsakscouscous

Styr din seglats mot en medelhavsk ö av grönsakscouscous och sätt tänderna i saftig kycklingfilé fylld med krämig grekisk salladsost som smälter i munnen. Kläm några droppar citron över din oas för en perfekt balans av syrligt och salt.

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Schalottenlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Citron

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1 dl

Mjölk*

(Innehållermjölk)

200 ml

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2849 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett25 g
varav mättat15 g
Kolhydrater52 g
varav socker14 g
Protein58 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär morot i småbitar. Kärna ur och skär paprika i småbitar. Finhacka schalottenlök.

Sprid grönsakerna jämnt över en plåt med bakplåtspapper.

Ringla olja över grönsakerna och krydda med en nypa salt och peppar*. Rosta i ugnen, 20-25 min.

2

Finhacka vitlök och persilja.

Mixa vitlök, salladsost, mjölk, hälften av persiljan, en nypa salt och peppar* i en blender, eller med en stavmixer, tills du har en slät ostkräm.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den tills den är jämntjock, ca 2 cm. Dela filéen horisontellt utan att skära igenom - som en bok.

3

Fyll kycklingfiléen med 1 msk ostkräm.

OBS! Använd alltid en ren sked för varje gång du fyller kycklingen så att ostkrämen inte kontamineras av bakterier från den råa kycklingen.

Fäll ihop filéen och krydda ovanpå med en nypa peppar*. Placera den på plåten med grönsakerna. Rosta i mitten av ugnen tills genomstekt, 12-14 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Dela citron i klyftor.

Blanda couscous, kycklingbuljong och citronzest i en bunke. Rör ner det kokande vattnet* (se ingredienslistan). Låt stå under lock tills vattnet absorberats och couscousen är klar, 5-6 min.

5

När couscousen är klar, rör ner de rostade grönsakerna, resterande persilja, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] samt 1-2 msk olja. Krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Fördela grönsakscouscousen och den ostfyllda kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över resterande saft från plåten.

Pressa lite citronjuice över rätten och servera med resterande ostkräm vid sidan av.

Smaklig måltid!