HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOstburgare
topBanner
Ostburgare

Ostburgare

med karamelliserad lök, friska grönsaker och pommes

Samla familjen runt dessa hemlagade burgare, en underskattad maträtt vi gärna vill lyfta fram som värd att laga från grunden. Här ger vi dig ett enkelt recept på klassisk hamburgare där vi låter krämig mozzarella smälta över saftig nötfärsbiff, karamelliserad lök skänka smakintensitet och färska grönsaker ge fräschör. Mjuka briochebrod och krispiga hemmagjorda pommes kompletterar perfekt.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Potatis

30 g

Lök

2 st

Tomat

50 g

Gurka

50 g

Morot

efter behov

Nötfärs

1 st

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

¼ tsk

Briochebullar

(Innehållergluten, ägg, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

¼ tsk

Ketchup

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2931.8594 kJ
Energi (kcal)700.7313 kcal
Fett29.875 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater62.5362 g
varav socker24.2 g
Protein43.8125 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och sätt in plåten i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene.

2

Skiva lök tunt. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 10-12 min, rör om då och då. Tillsätt en nypa socker* och salt* när det återstår 5 min.

3

Skiva tomat tunt. Skala och riv morot. Riv gurka i remsor med en grönsaksskalare. Blanda nötfärs, ägg*, panko, morot [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en bunke. Forma färsen till burgare - 1 burgare per person. TIPS: Forma burgarna något större än bröden och rätt tunna, de växer nämligen en när de steks.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de är helt genomstekta. När det återstår 1 min av burgarnas stektiden, strö mozzarella på varje burgare och låt den smälta. VIKTIGT: Bugarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Halvera briochebullarna och värm i ugnen i 2-3 min.

6

Bre ketchup på briochebullarna och lägg på biff och karamelliserad lök. Toppa med gurka, tomat och resterande morot. Servera med pommes och resterande ketchup vid sidan av.