topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostburgare

Ostburgare

med karamelliserad lök, friska grönsaker och pommes

Samla familjen runt dessa hemlagade burgare, en underskattad maträtt vi gärna vill lyfta fram som värd att laga från grunden. Här ger vi dig ett enkelt recept på klassisk hamburgare där vi låter krämig mozzarella smälta över saftig nötfärsbiff, karamelliserad lök skänka smakintensitet och färska grönsaker ge fräschör. Mjuka briochebrod och krispiga hemmagjorda pommes kompletterar perfekt.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Lök

1

Tomat

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Morot

250

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Briochebröd

50

Ketchup

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

Smör

1

Ägg

¼

Salt

¼

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)425 kcal
Energi (kJ)1777 kJ
Fett22.12 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater19.34 g
varav socker16.4 g
Protein36.29 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och sätt in plåten i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene.

Karamellisera lök
2

Skiva lök tunt. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 10-12 min, rör om då och då. Tillsätt en nypa socker* och salt* när det återstår 5 min.

Forma burgare
3

Skiva tomat tunt. Skala och riv morot. Riv gurka i remsor med en grönsaksskalare. Blanda nötfärs, ägg*, panko, morot [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en bunke. Forma färsen till burgare - 1 burgare per person. TIPS: Forma burgarna något större än bröden och rätt tunna, de växer nämligen en när de steks.

Stek burgare
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de är helt genomstekta. När det återstår 1 min av burgarnas stektiden, strö mozzarella på varje burgare och låt den smälta. VIKTIGT: Bugarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Halvera briochebullarna och värm i ugnen i 2-3 min.

Servera
6

Bre ketchup på briochebullarna och lägg på biff och karamelliserad lök. Toppa med gurka, tomat och resterande morot. Servera med pommes och resterande ketchup vid sidan av.