Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök & persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen ikväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Palsternacka
2 st
Rödbeta
2 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
30 g
Spenat
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, finhacka vitlök och persilja.
Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda kyckling med salt och placera den på en plåt med bakplåtspapper.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Bre senap på ovansidan av kycklingen. Strö pankomix över senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar.
Tillaga kyckling i ugnen tills paneringen är gyllene och kycklingen genomstekt, 12-15 min.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj spenat.
Blanda gräddfil, resterande persilja, vitlök, salt och peppar i en liten skål.
Precis innan servering, blanda ner spenat med rotfrukterna på plåten.
Lägg upp rotfrukter, kyckling och persiljedressing på tallrikar.