Ost-och senapspanerad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost-och senapspanerad kycklingfilé

Ost-och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök och persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen ikväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med yoghurt och vitlök.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)580 kcal
Energi (kJ)2427 kJ
Fett23.9 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater46.2 g
varav socker25 g
Protein47.6 g
Salt1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Tärna rödbeta, palsternacka och morot i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-30 min. 

Förbered panering
2

Medan rotfrukterna rostar, finhacka vitlök och persilja.

Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar. 

Förbered kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. 

Krydda kyckling med salt och placera den på en plåt med bakplåtspapper. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillaga kyckling
4

Bre senap på kyckling. Strö pankomix ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. 

Tillaga kyckling i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllene yta, 12-15 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Skölj spenat. 

Blanda yoghurt, resterande persilja och vitlök i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Väl klara, låt rotfrukterna svalna något och blanda dem sedan med spenat.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, kyckling och persiljedressing på tallrikar.