topBanner
Ost-och senapspanerad kycklingfilé

Ost-och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök & persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen ikväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:mjölkglutensenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

2 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

2 st

Morot

1 påse

Bladpersilja

60 g

Spenat

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2191 kJ
Energi (kcal)524 kcal
Fett17 g
varav mättat8 g
Kolhydrater44 g
varav socker24 g
Protein47 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna rödbeta, palsternacka och morot i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, peppar*, och en generös nypa salt*. Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-30 min.

2

Finhacka vitlök och persilja. Blanda riven ost, panko, hälften av vitlöken, och hälften av persiljan i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*, och blanda väl.

3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Krydda kyckling med en nypa salt* och peppar* på båda sidor och placera den på en plåt med bakplåtspapper.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Bre senap på kyckling. Strö pankomix ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. Tillaga kyckling i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllene yta, 12-15 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Skölj spenat. Blanda gräddfil, en skvätt olivolja*, resterande persilja och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Väl klara, låt rotfrukterna svalna något och blanda dem sedan med spenat.

6

Lägg upp rotfrukter på tallrikar och toppa med kyckling. Servera med persiljedressing.