topBanner
Örtkyckling

Örtkyckling

med basilikapotatis och broccoli

Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Den marinerade kycklingen med milda kryddor tiltalar både små och stora. Ugnsbakad broccoli och morötter går fort och lätt att göra, och sköter sig själv i ugnen. Vackert grön basilikasmör som smälter bidrar med massor av smak och färg.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:mjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

1 st

Morot

250 g

Broccoli

2 st

Kycklingbröstfilé

4 g

Vitlöksflörter

1 påse

Basilika

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2751 kJ
Energi (kcal)658 kcal
Fett34 g
varav mättat9 g
Kolhydrater40 g
varav socker7 g
Protein44 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Ta ut smör* från kylskåpet till basilikasmöret.

Lägg ner potatis i en stor kastrull med kallt, saltat vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller till de enkelt kan delas med en kniv. Häll av, lägg tillbaka potatisen och sätt på lock.

2

Skär broccoli i 2 cm stora buketter.

Skär morot i tunna slantar diagonalt.

Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd grönsakerna.

Baka i mitten av ugnen i 10-12 min, eller tills möra.

3

Medan grönsakerna är i ugnen, lägg din hand ovanpå kycklingbrösten, och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan.

Blanda Vitlöksflörter, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna, och vänd till täckt.

4

Hetta upp en stor klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida tills den är genomstekt.

TIPS: Tillsätt lite extra smör innan du serverar, så får du en läcker smörsås till ditt kött.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka basilika. Blanda den med smöret* i en skål, och krydda med salt* och peppar*.

TIPS: Smöret blir nästan helt grönt!

6

Servera kycklingen med potatis, basilikasmör, rostade grönsaker och aioli.