Örtkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Örtkyckling

Örtkyckling

med basilikapotatis och broccoli

Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Den marinerade kycklingen med milda kryddor tiltalar både små och stora. Ugnsbakad broccoli och morötter går fort och lätt att göra, och sköter sig själv i ugnen. Vackert grön basilikasmör som smälter bidrar med massor av smak och färg.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

1

Morot

400

Potatis

300

Kycklingbröstfilé

250

Broccoli

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)441 kcal
Energi (kJ)1845 kJ
Fett32.56 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater2.79 g
varav socker0.9 g
Protein34.98 g
Salt1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta ut smör* från kylskåpet till basilikasmöret. Lägg ner potatis i en stor kastrull med kallt, saltat vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller till de enkelt kan delas med en kniv. Häll av, lägg tillbaka potatisen och sätt på lock.

Ugnsbaka grönsaker
2

Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Skär morot i tunna slantar diagonalt. Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd grönsakerna. Baka i mitten av ugnen i 10-12 min, eller tills möra.

Marinera kyckling
3

Medan grönsakerna är i ugnen, lägg din hand ovanpå kycklingbrösten, och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. Blanda Vitlöksflörter, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna, och vänd till täckt.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida tills den är genomstekt. TIPS: Tillsätt lite extra smör innan du serverar, så får du en läcker smörsås till ditt kött. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Gör basilikasmör
5

Finhacka basilika. Blanda den med smöret* i en skål, och krydda med salt* och peppar*. TIPS: Smöret blir nästan helt grönt!

Servera
6

Servera kycklingen med potatis, basilikasmör, rostade grönsaker och aioli.