HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconÖrtkyckling
topBanner
Örtkyckling

Örtkyckling

med basilikapotatis och broccoli

Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Den marinerade kycklingen med milda kryddor tiltalar både små och stora. Ugnsbakad broccoli och morötter går fort och lätt att göra, och sköter sig själv i ugnen. Vackert grön basilikasmör som smälter bidrar med massor av smak och färg.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:äggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Morot

40 g

Småpotatis

1.33 msk

Kycklingbröstfilé

1 msk

Broccoli

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Basilika

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1845.4708 kJ
Energi (kcal)441.0781 kcal
Fett32.5558 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater2.785 g
varav socker0.9 g
Protein34.977 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta ut smör* från kylskåpet till basilikasmöret. Lägg ner potatis i en stor kastrull med kallt, saltat vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller till de enkelt kan delas med en kniv. Häll av, lägg tillbaka potatisen och sätt på lock.

2

Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Skär morot i tunna slantar diagonalt. Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd grönsakerna. Baka i mitten av ugnen i 10-12 min, eller tills möra.

3

Medan grönsakerna är i ugnen, lägg din hand ovanpå kycklingbrösten, och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. Blanda Vitlöksflörter, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna, och vänd till täckt.

4

Hetta upp en stor klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida tills den är genomstekt. TIPS: Tillsätt lite extra smör innan du serverar, så får du en läcker smörsås till ditt kött. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka basilika. Blanda den med smöret* i en skål, och krydda med salt* och peppar*. TIPS: Smöret blir nästan helt grönt!

6

Servera kycklingen med potatis, basilikasmör, rostade grönsaker och aioli.