topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Indisk snacksbricka

Sharingrätt | Avnjuts med vänner och familj

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. På kvällens goda snacksbricka har vi samlat några smarriga indiska favoriter. Servera den som tilltugg eller förrätt och njut av vitlöksnaan, grillostpommes med yoghurtdressing, mynta och granatäpple, rostade kikärtor och aprikoschutney.

Allergener:
Senap
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

2 st

Naanbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

400 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Milda Mahal

1 st

Granatäpple

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 paket

Kikärtor

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till kikärtor

¼ tsk

Salt till kikärtor

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Smör till bröd

¼ tsk

Salt till smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6161 kJ
Energi (kcal)1472 kcal
Fett80.8 g
varav mättat54.1 g
Kolhydrater117.3 g
varav socker40.1 g
Protein68.7 g
Salt9.1 g

Instruktioner

Rosta kikärtor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Milda Mahal, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills gyllene.

Under tiden, grovhacka koriander.

Toppa rostade kikärtor med koriander.

Stek grillostpommes
2

Skär grillost i tunna skivor på längden och halvera sen skivorna.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Finhacka mynta.

Blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

3

Håll naanbröd under rinnande vatten i 2 sek.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, smör och salt i en liten skål.

Bre vitlökssmör på naanbröd.

Värm naanbröd i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

4

Lägg upp naanbröd på ett stort fat och bryt av några bitar.

Lägg upp grillostpommes på samma fat, ringla över yoghurtdressing och toppa med mynta och granatäpple.

Servera kikärtor och aprikoschutney i separata skålar.