Skip to main content
Italiensk snacksbricka | med hembakad focaccia
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk snacksbricka | med hembakad focaccia

Italiensk snacksbricka | med hembakad focaccia

Sharingrätt | Avnjut med vänner och familj

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Skäm bort vänner eller familj med den ultimata snacksbrickan! Här samsas en mängd italienska delikatesser – vad sägs till exempel om nygräddad focaccia med soltorkade tomater, capresesallad, marinerade oliver och prosciutto?

Allergener:
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

120 g

Calabresepesto

125 g

Mozzarella

1 st

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

2 st

Tomat

50 g

Soltorkade tomater

1 st

Pizzadeg

1 st

Rosmarin

1 st

Vitlöksklyfta

70 g

Kalamataoliver

1 st

Citron

100 g

Prosciutto

100 g

Getost

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

½ msk

Olja till oliver

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5221 kJ
Energi (kcal)1248 kcal
Fett64.7 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater111.6 g
varav socker15.4 g
Kostfiber7.2 g
Protein52.4 g
Salt10.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Grädda focaccia
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Lägg försiktigt över degen i en oljad ugnsform och sträck ut den till kanterna.

Ringla över en generös skvätt olivolja och använd fingrarna för att göra gropar i degen.

Grovhacka soltorkade tomater. Toppa focaccia med soltorkade tomater och pressa ner dem i degen. Strö över salt.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Marinera oliver
2

Halvera citron.

Grovhacka rosmarin.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda oliver, olivolja, en generös skvätt citronsaft, rosmarin och vitlök i en liten skål.

Förbered capresesallad
3

Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.

Häll av och skär mozzarella i 1/2 cm tunna skivor.

Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Placera focaccia på ett stort fat och skär några bitar av den.

Varva tomat och mozzarella på fatet, ringla över balsamicodressing och toppa med basilika.

Servera marinerade oliver i skålen.

Lägg upp prosciutto, getost och en liten skål calabresepesto på fatet.