Italiensk snacksbricka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk snacksbricka

Italiensk snacksbricka

Sharingrätt | Avnjut med vänner och familj

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Skäm bort vänner eller familj med den ultimata snacksbrickan! Här samsas en mängd italienska delikatesser – vad sägs till exempel om nygräddad focaccia med soltorkade tomater, capresesallad, marinerade oliver och prosciutto?

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

120 g

Calabresepesto

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 st

Tomat

50 g

Soltorkade tomater

1 st

Pizzadeg

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Rosmarin

1 st

Vitlöksklyfta

70 g

Kalamataoliver

1 st

Citron

100 g

Prosciutto

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5084 kJ
Energi (kcal)1215 kcal
Fett61.1 g
varav mättat25.3 g
Kolhydrater111.6 g
varav socker15.5 g
Protein52.5 g
Salt10.8 g

Instruktioner

Grädda focaccia
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.

Lägg försiktigt över degen i en oljad ugnsform och sträck ut den till kanterna.

Ringla över en generös skvätt olivolja och använd fingrarna för att göra gropar i degen.

Grovhacka soltorkade tomater. Toppa focaccia med soltorkade tomater och pressa ner dem i degen. Strö över salt.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Marinera oliver
2

Halvera citron.

Grovhacka rosmarin.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda oliver, olivolja, en generös skvätt citronsaft, rosmarin och vitlök i en liten skål.

Förbered capresesallad
3

Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.

Häll av och skär mozzarella i 1/2 cm tunna skivor.

Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Placera focaccia på ett stort fat och skär några bitar av den.

Varva tomat och mozzarella på fatet, ringla över balsamicodressing och toppa med basilika.

Servera marinerade oliver i skålen.

Lägg upp prosciutto, getost och en liten skål calabresepesto på fatet.