Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Skäm bort vänner eller familj med den ultimata snacksbrickan! Här samsas en mängd italienska delikatesser – vad sägs till exempel om nygräddad focaccia med soltorkade tomater, capresesallad, marinerade oliver och prosciutto?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
120 g
Calabresepesto
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 st
Tomat
50 g
Soltorkade tomater
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Rosmarin
1 st
Vitlöksklyfta
70 g
Kalamataoliver
1 st
Citron
100 g
Prosciutto
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olja till bröd
¼ tsk
Salt till bröd
½ msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Lägg försiktigt över degen i en oljad ugnsform och sträck ut den till kanterna.
Ringla över en generös skvätt olivolja och använd fingrarna för att göra gropar i degen.
Grovhacka soltorkade tomater. Toppa focaccia med soltorkade tomater och pressa ner dem i degen. Strö över salt.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Halvera citron.
Grovhacka rosmarin.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda oliver, olivolja, en generös skvätt citronsaft, rosmarin och vitlök i en liten skål.
Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.
Häll av och skär mozzarella i 1/2 cm tunna skivor.
Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Placera focaccia på ett stort fat och skär några bitar av den.
Varva tomat och mozzarella på fatet, ringla över balsamicodressing och toppa med basilika.
Servera marinerade oliver i skålen.
Lägg upp prosciutto, getost och en liten skål calabresepesto på fatet.