Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Med färdig smördeg blir det superenkelt att svänga ihop dessa upp- och nervända minipajer som smakar lika gott både som förrätt och lyxigt snacks. Vi gör två olika varianter – en med körbärstomat och ricotta och en med lök och ost – och serverar pajerna med färsk timjan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
125 g
Körsbärstomater
2 st
Rödlök
25 g
Honung
1 st
Timjan
50 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
100 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olja till tarte
¼ tsk
Salt till tarte
1 st
Ägg till smördeg
¼ tsk
Salt till ricotta
Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).
Plocka timjanblad.
Halvera körsbärstomater.
Skär lök i 1 cm tjocka skivor.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Skär smördeg i 6 lika stora delar.
Ringla små skvättar olivolja motsvarande de 6 delarna direkt på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla balsamvinäger över alla 6 områden med olja och honung över 3 av dem.
Strö salt och en nypa peppar över varje område.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Lägg 2 skivor lök direkt på oljan med honung. Toppa med gruyère.
Placera körsbärstomater med skärsidan ner på resten av oljan.
Placera en smördegsbit på varje område med fyllning.
Vispa ägg i en liten skål och pensla smördeg med ägg.
Grädda pajer i ugnen i 15–20 min, eller tills degen är gyllene.
Blanda ricotta, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Toppa pajerna med körsbärstomater med en klick ricotta.
Strö timjan över alla pajer och servera dem medan de är varma.