Upp- och nervända minismördegspajer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Upp- och nervända minismördegspajer

Upp- och nervända minismördegspajer

2 portioner | med körsbärstomat & karamelliserad lök

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Med färdig smördeg blir det superenkelt att svänga ihop dessa upp- och nervända minipajer som smakar lika gott både som förrätt och lyxigt snacks. Vi gör två olika varianter – en med körbärstomat och ricotta och en med lök och ost – och serverar pajerna med färsk timjan.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Smördeg

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)

125 g

Körsbärstomater

2 st

Rödlök

25 g

Honung

1 st

Timjan

50 g

Riven gruyère

(Innehåller: Mjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

100 g

Ricotta

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till tarte

¼ tsk

Salt till tarte

1 st

Ägg till smördeg

¼ tsk

Salt till ricotta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3398 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett55.4 g
varav mättat11 g
Kolhydrater57.3 g
varav socker16.8 g
Protein21.4 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).

Plocka timjanblad.

Halvera körsbärstomater.

Skär lök i 1 cm tjocka skivor.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Förbered pajer
2

Skär smördeg i 6 lika stora delar.

Ringla små skvättar olivolja motsvarande de 6 delarna direkt på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla balsamvinäger över alla 6 områden med olja och honung över 3 av dem.

Strö salt och en nypa peppar över varje område.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Grädda pajer
3

Lägg 2 skivor lök direkt på oljan med honung. Toppa med gruyère.

Placera körsbärstomater med skärsidan ner på resten av oljan.

Placera en smördegsbit på varje område med fyllning.

Vispa ägg i en liten skål och pensla smördeg med ägg.

Grädda pajer i ugnen i 15–20 min, eller tills degen är gyllene.

Blanda ricotta, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Toppa pajerna med körsbärstomater med en klick ricotta.

Strö timjan över alla pajer och servera dem medan de är varma.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image