Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Kycklingen får sin karakteristiska smak av att kryddas med sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt, och den svalkande yoghurten ger fin kontrast till allt det starka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tomat
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
8 st
Minitortillas
75 ml
Gräddfil
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Rökt paprikapulver
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Grovhacka tomat.
Skär paprika i 1 cm tjocka skivor.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Riv korianderblad med händerna.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, paprika, lök, sriracha [½ paket, 2P], Tex-Mex och en nypa salt. Stek i 4-5 min tills brynt och genomstekt, rör då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda tomat, koriander, chili flakes [1/2 paket, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Medan kyckling steks, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Sätt fram alla tillbehör.
Fyll tortillas med kyckling, grönsaker, salsa och gräddfil.