Skip to main content
Mexikanska kycklingfajitas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska kycklingfajitas

Mexikanska kycklingfajitas

med frisk tomatsalsa och gräddfil

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Kycklingen får sin karakteristiska smak av att kryddas med sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt, och den svalkande yoghurten ger fin kontrast till allt det starka.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

8 st

Minitortillas

75 ml

Gräddfil

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3232 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett29.1 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater74.9 g
varav socker15.9 g
Kostfiber7.7 g
Protein47.6 g
Salt3.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium20 mg
Iron0.6 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Grovhacka tomat.

Skär paprika i 1 cm tjocka skivor. 

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Riv korianderblad med händerna.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, paprika, lök, sriracha [½ paket, 2P], Tex-Mex och en nypa salt. Stek i 4-5 min tills brynt och genomstekt, rör då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda salsa
3

Blanda tomat, koriander, chili flakes [1/2 paket, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Medan kyckling steks, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Sätt fram alla tillbehör.

Fyll tortillas med kyckling, grönsaker, salsa och gräddfil.