Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Bönmashen får sin karakteristiska smak från såsen sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tomat
1 st
Paprika
½ st
Lök
1 portionspåse
Koriander
½ st
Röd chili
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka lök [½ st, 2P].
Skär paprika i tunna strimlor.
Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].
Grovhacka koriander.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling, paprika, sriracha [½ paket, 2P] och Tex-Mex under omrörning i 4-5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda yoghurt, hälften av koriandern, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda tomat, lök, chili, resterande koriander, olivolja [½ msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Ställ alla ingredienser fram på matbordet.
Fyll tortillas med kyckling, stekta grönsaker, tomatsalsa och korianderyoghurt.