Mexikansk kycklingfajita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk kycklingfajita

Mexikansk kycklingfajita

med frisk tomatsalsa och korianderyoghurt

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Bönmashen får sin karakteristiska smak från såsen sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Paprika

½ st

Lök

1 portionspåse

Koriander

½ st

Röd chili

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)830 kcal
Energi (kJ)3473 kJ
Fett38.3 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater74.1 g
varav socker13.4 g
Protein49.5 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka lök [½ st, 2P].

Skär paprika i tunna strimlor.

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].

Grovhacka koriander.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling, paprika, sriracha [½ paket, 2P] och Tex-Mex under omrörning i 4-5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Blanda korianderyoghurt
3

Blanda yoghurt, hälften av koriandern, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered tomatsalsa
4

Blanda tomat, lök, chili, resterande koriander, olivolja [½ msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Ställ alla ingredienser fram på matbordet.

Fyll tortillas med kyckling, stekta grönsaker, tomatsalsa och korianderyoghurt.