Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 burk
Majs
1 paket
Gröna linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
2 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
75 g
Tortillachips
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
3 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 3)
Finhacka lök. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor . Häll av vätska från majs och linser i en sil.
Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2 min. Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 unit, 2P] och stek i 1 min.
Tärna tomat i små bitar och ställ åt sidan i en skål. Grovhacka koriander.
Lägg upp linsgryta i skålar. Garnera med riven ost, tomatsalsa och resterande koriander. Servera med gräddfil och tortilla chips.