Skip to main content
Mexikansk quinoa-bowl

Mexikansk quinoa-bowl

2 portioner | med guacamole och tortillachips

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Vad sägs om en liten tur till Mexiko på lunchen? Den här matiga bowlen har både quinoa och sötpotatis som bas, och toppas med hemgjord guacamole, krispiga tortillachips och fräscha grönsaker. Smaklig måltid!

Allergener:
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Quinoa

450 g

Sötpotatis

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

1 st

Tomat

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Citrusfrukt

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till quinoa

5 dl

Vatten till quinoa

¼ tsk

Salt till guacamole

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3616 kJ
Energi (kcal)864 kcal
Fett41.1 g
varav mättat9 g
Kolhydrater103.2 g
varav socker10.1 g
Kostfiber14.7 g
Protein18.5 g
Salt3.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium686 mg
Calcium35.5 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. 

Lägg sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.  

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjukt. 

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt. 

Koka quinoa
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Tillsätt quinoa, buljong och salt och sänk till medelvärme. 

Koka i 12-15 min, eller tills fröna har blivit dubbelt så stora.

Häll av vattnet.

Halvera citrusfrukt.

Blanda olivolja och citrussaft, salt och en nypa peppar i en liten skål. 

Rör ner citrusdressingen i quinoa.

Gör guacamole
3

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Mosa avokado, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Finhacka tomat.

Skölj salladsmix.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja i guacamolen. 

Servera
4

Fluffa upp quinoa med en gaffel och lägg upp i skålar.

Toppa med sötpotatis, tomat, salladsmix, guacamole, gräddfil och tortillachips.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova