
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Vad sägs om en liten tur till Mexiko på lunchen? Den här matiga bowlen har både quinoa och sötpotatis som bas, och toppas med hemgjord guacamole, krispiga tortillachips och fräscha grönsaker. Smaklig måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100 g
Quinoa
450 g
Sötpotatis
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
1 st
Tomat
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Citrusfrukt
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
¼ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Salt till quinoa
5 dl
Vatten till quinoa
¼ tsk
Salt till guacamole
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Lägg sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjukt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Tillsätt quinoa, buljong och salt och sänk till medelvärme.
Koka i 12-15 min, eller tills fröna har blivit dubbelt så stora.
Häll av vattnet.
Halvera citrusfrukt.
Blanda olivolja och citrussaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Rör ner citrusdressingen i quinoa.

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Finhacka tomat.
Skölj salladsmix.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja i guacamolen.

Fluffa upp quinoa med en gaffel och lägg upp i skålar.
Toppa med sötpotatis, tomat, salladsmix, guacamole, gräddfil och tortillachips.