Sugen på mexikanskt? Med vår smarriga chili cheese-burgare som serveras med tortillachips och enchiladasås kan du uppleva de underbara kryddor och spännande smakkombinationer som detta fantastiska matland har att erbjuda. De texmexkryddade biffarna toppas med ost och får sällskap av avokadosallad och krämig ranchdressing med koriander i varma briochebröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Briochebröd
25 g
Ströbröd
225 g
Nötfärs
10 g
Tex-Mex
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
1 st
Koriander
75 ml
Gräddfil
50 g
Majonnäs
1 st
Jalapeno
1 st
Majs
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Avokado
1 st
Lime
195 g
Tomatpassata
Tortillachips
1 msk
Smör till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt chiliflakes och hälften av Tex-Mex. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i tomatpassata och salt och ta av från värme.
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en stor skål.
Finhacka koriander.
Blanda koriander, majonnäs och gräddfil i en liten skål. Ställ åt sidan.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, resterande Tex-Mex och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och gör dem något större än bröden.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
Toppa med ostmix och låt osten smälta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Halvera lime.
Vänd ner kål, jalapeno, avokado, en skvätt limesaft och salt i skålen med majs.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Fyll bröd med biffar, ranchdressing och avokadosallad.
Servera tortillachips, enchiladasås, resterande ranchdressing och resterande sallad i skålar vid sidan av.