Skip to main content
Mexikansk chili cheese-burgare

Mexikansk chili cheese-burgare

med tortillachips och avokado- och kålsallad

Sugen på mexikanskt? Med vår smarriga chili cheese-burgare som serveras med tortillachips och enchiladasås kan du uppleva de underbara kryddor och spännande smakkombinationer som detta fantastiska matland har att erbjuda. De texmexkryddade biffarna toppas med ost och får sällskap av avokadosallad och krämig ranchdressing med koriander i varma briochebröd.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

25 g

Ströbröd

225 g

Nötfärs

10 g

Tex-Mex

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

1 st

Koriander

75 ml

Gräddfil

50 g

Majonnäs

1 st

Jalapeno

1 st

Majs

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Avokado

1 st

Lime

195 g

Tomatpassata

Tortillachips

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)5010 kJ
Energi (kcal)1197 kcal
Fett77.1 g
varav mättat29.7 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker16.7 g
Kostfiber9.3 g
Protein47.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.3 g
Potassium44 mg
Calcium1.6 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt chiliflakes och hälften av Tex-Mex. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i tomatpassata och salt och ta av från värme.

2

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en stor skål.

Finhacka koriander.

Blanda koriander, majonnäs och gräddfil i en liten skål. Ställ åt sidan.

3

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, resterande Tex-Mex och salt i en stor skål. 

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och gör dem något större än bröden. 

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. 

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta. 

Toppa med ostmix och låt osten smälta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Halvera lime.

Vänd ner kål, jalapeno, avokado, en skvätt limesaft och salt i skålen med majs.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

5

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

6

Fyll bröd med biffar, ranchdressing och avokadosallad.

Servera tortillachips, enchiladasås, resterande ranchdressing och resterande sallad i skålar vid sidan av.