I dag gör vi en god sallad med smaker från Mellanöstern. Vi börjar med att rosta potatis och morot kryddad med vår kryddblandning Saha-Ras och blandar sedan med spenat och tomat. Vi toppar med smulad salladsost, granatäpple, pistagenötter och en klick yoghurtdressing med vitlök, tahini och citronsaft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
2 st
Morot
4 g
Saha-Ras
½ st
Granatäpple
60 g
Spenat
1 st
Tomat
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Tahini
(Innehåller Sesam)
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
15 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Vatten till dressing
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Saha-Ras, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Placera påsen med pistagenötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron.
Blanda vitlök, tahini, vatten, en skvätt citronsaft, yoghurt, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Smula salladsost.
Lägg upp potatis, morot, spenat och tomat i skålar.
Toppa med smulad salladsost, granatäpple, pistagenötter och en klick yoghurtdressing.