Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte ikväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur med bett, gurka och rödlök. En mild och krämig gräslöksdressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gräslök
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
4
Medelhavets Pärla
4
Grönsaksbuljong
1
Gurka, piccolo
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Rödlök
4
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och Medelhavets Pärla och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Se till att inte ha för hög värme så kryddorna inte bränns vid.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och gurka. Halvera körsbärstomater.
Blanda bulgur, tomat, gurka, rödlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Finhacka gräslök. Blanda yoghurt, aioli och gräslök i en skål och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp tabbouleh på tallrikar, toppa med kyckling och servera med gräslöksdressing.