”Loaded fries” är en maträtt som snabbt blivit populär. Den består av pommes med olika goda toppings – i kväll blir det krispig prosciutto, frisk basilikadressing och krämig ricotta. En riktigt god middag med en träffsäker kombo av smaker och konsistenser.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Prosciutto
500 g
Potatis
40 g
Rucola
½ g
Torkad oregano
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Zucchini
1 portionspåse
Basilika
1 st
Citron
1 st
Rödlök
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Salt till grönsaker
1.5 msk
Olja till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt, oregano och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär zucchini i 2 cm tjocka halvmånar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka och brynta.
Halvera citron.
Finhacka basilika och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda en skvätt citronsaft, vitlök, basilika, olivolja, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3–4 min, eller tills krispig.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och bryt isär i stora bitar.
Skölj rucola.
Blanda pommes med rostade grönsaker, rucola och citrondressing på samma plåt precis innan servering.
Lägg upp pommes och grönsaker i djupa skålar och toppa med pumpakärnor, ricotta och prosciutto.