Skip to main content
Medelhavsinspirerad zucchinipaj på smördeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad zucchinipaj på smördeg

Medelhavsinspirerad zucchinipaj på smördeg

med ricotta och basilikagremolata

I kväll kombinerar vi klassiska medelhavssmaker i en lättlagad paj med botten på frasig smördeg. Vi gräddar pajen med ricotta och zucchini, toppar med basilika och chili och serverar den med en fräsch tomatsallad.

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Smördeg

2 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Basilika

200 g

Ricotta

½ st

Röd chili

40 g

Rucola

½ st

Citron

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Zucchini

20 g

Solroskärnor

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till ricotta

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3633 kJ
Energi (kcal)868 kcal
Fett64.2 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater50.8 g
varav socker11.1 g
Kostfiber7.7 g
Protein19.9 g
Salt6.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11.7 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Förbered smördeg
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta ut smördegen från kylen.

Rulla ut smördeg och placera den på en plåt med bakplåtspapper.

Förbered topping
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda ricotta, salt och vitlök i en liten skål.

Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Blanda zucchini, salt, Medelhavets Pärla och olivolja i en stor skål.

Grädda paj
3

Bre ricotta över smördegen och lämna en kant på 1 cm runt om.

Toppa med zucchini i ett jämnt lager.

Grädda i ugnen i 10–12 min, tills gyllene och spröd.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka tomat.

Blanda rucola och tomat i en medelstor skål.

Finhacka basilika och chili.

Halvera citron.

Blanda dressing
5

Blanda basilika och chili i en liten skål.

Vänd sallad med olivolja, solroskärnor, citronsaft och salt precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Skär zucchinipaj i bitar och lägg upp paj och sallad på tallrikar.

Strö basilikagremolata över pajen.