I kväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar en härlig kycklingrätt. Vi rostar paprika, tomat och rödlök med medelhavskryddor i ugnen och blandar dem med kokt bulgur som vi även smaksätter med persilja och citron. Samtidigt steker vi kyckling och blandar en syrlig och svalkande citronyoghurt. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
2 st
Tomat
2 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten til bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till bulgur
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt, sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka persilja.
Skär citron i klyftor.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i bulgur.
Lägg upp bulgur och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med kyckling och citronyoghurt.
Strö över pumpakärnor.