Medelhavs-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad kyckling

Medelhavs-inspirerad kyckling

med rostade grönsaker och persiljebulgur

I kväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar en härlig kycklingrätt. Vi rostar paprika, tomat och rödlök med medelhavskryddor i ugnen och blandar dem med kokt bulgur som vi även smaksätter med persilja och citron. Samtidigt steker vi kyckling och blandar en syrlig och svalkande citronyoghurt. Smaklig måltid!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Max 50g kolhydrater
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Tomat

2 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till bulgur

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2453 kJ
Energi (kcal)586 kcal
Fett21.7 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater45.6 g
varav socker13 g
Protein43 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt, sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek kyckling
3

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär citron i klyftor.

Blanda bulgur
5

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgur och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med kyckling och citronyoghurt.

Strö över pumpakärnor.