Medelhavs-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad kyckling

Medelhavs-inspirerad kyckling

med rostade grönsaker och persiljebulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar paprika, lök och tomat som får det helt rätta stinget av att rostas med vår färdiga kryddblandning Medelhavets Pärla. Vi blandar grönsakerna med bulgur och serverar dem med sprödstekt kyckling och krämig citronyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

2

Tomat

1

Rödlök

2

Medelhavets Pärla

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Citron

1

Bladpersilja

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

4

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)572 kcal
Energi (kJ)2392 kJ
Fett21.5 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater42.4 g
varav socker13.2 g
Protein42.7 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. 

Skär rödlök i 2 cm klyftor. 

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, grönsaksbuljong, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 10-15 min. 

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P. 

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.

Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Stek kyckling
3

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar, och krydda med en nypa salt. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3 min per sida, tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik, täck med folie och låt vila tills servering.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered citron och persilja
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Tillsätt rostade grönsaker
5

Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda rostade grönsaker, persilja, olivolja [1 msk I 2 msk], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar med bulgurn i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp bulgur, kyckling och en klick citronyoghurt i skålar.

Garnera med pumpakärnor.