Skip to main content
Ugnsrostad kyckling med grönsakskarusell
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad kyckling med grönsakskarusell

Ugnsrostad kyckling med grönsakskarusell

Inspirerad av Långben

När Långben lagar mat blir det garanterat en färgglad och välsmakande middag. Låt barnen vara med i köket och bjud på den goda stekta kyckling som serveras med rostade rotfrukter och färska grönsaker som toppas med gräslöksdressing i en vacker karusell på tallriken.

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Morot

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 st

Tomat

30 g

Spenat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gräslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2281 kJ
Energi (kcal)545 kcal
Fett26 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater37.5 g
varav socker8.1 g
Protein41 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda dressing
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda gräslök, gräddfil och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skölj spenat.

Grovhacka tomat och gurka.

Stek kyckling
4

Plocka och grovhacka rosmarinsblad. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med rosmarin, vitlök, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.

Tillsätt smör, vatten och en nypa salt och peppar. Sjud i 1 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Skär färdig kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp kyckling i mitten på tallrikar och fördela spenat, rostade rotfrukter, gurka och tomat i sektioner runt om som en färgglad karusell.

Skeda pannsås över kyckling.

Ringla gräslöksdressing över grönsaker.