HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Marockansk recept
Linssoppa

Linssoppa

med kikärtor, koriander och ciabatta

Titta upp mot en stjärnhimmel med gnistrande linser och bind dem samman till karlavagnens lysande profil med krämig gräddfil, vars friskhet passar perfekt till den rykande soppan. Toppa med färsk koriander och servera med krispig ciabatta.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

2 st

Morot

1 paket

Kikärtor

1 påse

Koriander

100 g

Linser

3 g

Goan xacuti

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 burk

Krossade tomater

½ st

Chili flakes

½ burk

Ciabatta

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

⅗ l

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2414 kJ
Energi (kcal)577 kcal
Fett10 g
varav mättat3 g
Kolhydrater83 g
varav socker19 g
Kostfiber14 g
Protein28 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skiva rödlök tunt. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar.

Skölj kikärtor och linser i en sil under kallt vatten.

Grovhacka koriander.

Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olja i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök, morot och Goan Xacuti kryddmix i 3-4 min. Smaksatt med en nypa salt.

Koka upp soppa
Koka upp soppa
3

Häll vatten* [6 dl | 1 l], grönsaksbuljong och krossade tomater i kastrullen. Rör runt och låt koka upp.

Tillsätt kikärtor
Tillsätt kikärtor
4

Tillsätt kikärtor, linser och hälften av koriandern i soppan. Låt sjuda i 10-15 min tills linserna är mjuka.

TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att soppan är för tjock.

Värm upp ciabatta
Värm upp ciabatta
5

När soppan har tjocknat, tillsätt en nypa chili flakes (stark!) efter behag. Smaka av och krydda med salt* om det behövs.

Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med en nypa salt och peppar*. Värm i ugnen, 5-6 min.

Servera
Servera
6

Sleva upp linssoppa i varsin skål, toppa med en klick gräddfil och strö över resterande koriander. Servera med varma brödskivor vid sidan av. 

Smaklig måltid!