Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I USA startas ofta dagen med en bagel, så i dag hämtar vi inspiration från det stora landet i väst och bjuder på en härlig amerikansk helgfrukost. Vi gratinerar våra bagels med goudaost och fyller dem med avokado, tomat och ägg som steks till perfektion med spenat och pesto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Avokado
2 st
Tomat
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
60 g
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
60 g
Spenat
½ tsk
Salt till dressing
2 st
Ägg till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela på bagels. Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och toppa med gouda.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado.
Gröp ur med en sked, skär den i tunna skivor och krydda med en nypa salt.
Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.
Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek spenat, salt och en nypa peppar i 1–2 min, tills spenat är mjuk.
Gör två fördjupningar i spenat med en sked. Fördela pesto i fördjupningarna och knäck sedan ett ägg i båda. Krydda med en nypa salt.
Höj till medelhög värme och stek i 3–4 min, tills du är nöjd med äggens konsistens.
TIPS: Om du inte har ägg hoppar du bara över dem i receptet.
Fyll bagels med tomat och avokado och krydda med en nypa salt.
Toppa med spenat och ägg.