Vegetarisk frukostbagel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk frukostbagel

Vegetarisk frukostbagel

2 portioner | med pestostekt ägg (OBS! Ägg medföljer ej)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I USA startas ofta dagen med en bagel, så i dag hämtar vi inspiration från det stora landet i väst och bjuder på en härlig amerikansk helgfrukost. Vi gratinerar våra bagels med goudaost och fyller dem med avokado, tomat och ägg som steks till perfektion med spenat och pesto.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Avokado

2 st

Tomat

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

60 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till dressing

2 st

Ägg till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3428 kJ
Energi (kcal)819 kcal
Fett43.4 g
varav mättat15 g
Kolhydrater68.8 g
varav socker11.4 g
Protein34.1 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela på bagels. Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och toppa med gouda.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. 

Gröp ur med en sked, skär den i tunna skivor och krydda med en nypa salt.

Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.

Skölj spenat. 

Stek ägg
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek spenat, salt och en nypa peppar i 1–2 min, tills spenat är mjuk. 

Gör två fördjupningar i spenat med en sked. Fördela pesto i fördjupningarna och knäck sedan ett ägg i båda. Krydda med en nypa salt.

Höj till medelhög värme och stek i 3–4 min, tills du är nöjd med äggens konsistens.

TIPS: Om du inte har ägg hoppar du bara över dem i receptet.

Servera
4

Fyll bagels med tomat och avokado och krydda med en nypa salt.

Toppa med spenat och ägg.