Skip to main content
Thailändsk street style-kyckling
Thailändsk street style-kyckling

Thailändsk street style-kyckling

2 portioner | med knaprig jordnötsdipp

4.1
(12)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Här kommer en sidorätt med inspiration från Thailands fantastiska gatumat. Vi steker kyckling med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och serverar den med en krispig jordnötsdipp och färsk lime.

Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Lime

280 g

Kycklinginnerfilé

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2323 kJ
Energi (kcal)555 kcal
Fett28.3 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater13.1 g
varav socker10.3 g
Kostfiber0.6 g
Protein40.4 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Blanda Ginger Ninja, olivolja [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål och vänd i kyckling.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda jordnötsdipp
3

Grovhacka jordnötter.

Skär lime i klyftor.

Blanda sataysås med jordnötter i en liten skål.

Servera
4

Servera kyckling med sataysås och en skvätt limesaft.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image