topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Söta pannkakstacos

Söta pannkakstacos

4 portioner | med mango, hasselnötter & choklad

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Skäm bort familjen med en härlig efterrätt bestående av fantastiska pannkakstacos. Vi steker pannkakor gyllene och fyller dem med yoghurt, apelsin, mango och hasselnötter innan vi toppar med pricken över i:et – smält choklad.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

1 st

Mango

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Apelsin

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6526 kJ
Energi (kcal)1560 kcal
Fett69.1 g
varav mättat32.2 g
Kolhydrater193.7 g
varav socker89.6 g
Protein36.1 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Gör pannkakor
1

Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Förbered frukt
2

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora  bitar.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna i 1 cm stora bitar.

Förbered toppings
3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 2–3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Finhacka och lägg över i en liten skål.

Placera chokladknappar i en medelstor skål. Värm i mikrovågsugn i 20 sek i taget tills chokladen har smält, rör mellan varje uppvärmning.

TIPS: Smält choklad i vattenbad om du inte har mikrovågsugn.

Servera
4

Servera pannkakor som tacos och fyll dem med yoghurt, apelsin, mango och hasselnötter. 

Ringla över smält choklad.