Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Skäm bort familjen med en härlig efterrätt bestående av fantastiska pannkakstacos. Vi steker pannkakor gyllene och fyller dem med yoghurt, apelsin, mango och hasselnötter innan vi toppar med pricken över i:et – smält choklad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
1 st
Mango
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Apelsin
5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 1)
Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 2–3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Finhacka och lägg över i en liten skål.
Placera chokladknappar i en medelstor skål. Värm i mikrovågsugn i 20 sek i taget tills chokladen har smält, rör mellan varje uppvärmning.
TIPS: Smält choklad i vattenbad om du inte har mikrovågsugn.
Servera pannkakor som tacos och fyll dem med yoghurt, apelsin, mango och hasselnötter.
Ringla över smält choklad.