Sandwich med krämig räksallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sandwich med krämig räksallad

Sandwich med krämig räksallad

2 portioner | med dill och crème fraiche

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. I dag gör vi en härlig sandwich på rostade baguetter som vi fyller med en krämig hemgjord räksallad med crème fraiche, majonnäs, rödlök och dill.

Allergener:
Senap
Ägg
Kräftdjur
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Dill

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Sallad

1 st

Rödlök

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2802 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett34 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater68.6 g
varav socker10.5 g
Protein21.7 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Värm baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera baguette på längden, placera med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 7–8 min, tills krispig.

TIPS: Våra baguetter kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Stek räkor
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek räkor i 1–2 min, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över i en skål.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Gör räksallad
3

Finhacka dill och rödlök på en ny skärbräda.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Rör ner crème fraiche, majonnäs, rödlök, dill, salt och en nypa peppar i skålen med räkor.

Servera
4

Fyll baguette med räksallad och salladsblad.