Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. I dag gör vi en härlig sandwich på rostade baguetter som vi fyller med en krämig hemgjord räksallad med crème fraiche, majonnäs, rödlök och dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Dill
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Sallad
1 st
Rödlök
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera baguette på längden, placera med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 7–8 min, tills krispig.
TIPS: Våra baguetter kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1–2 min, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över i en skål.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Finhacka dill och rödlök på en ny skärbräda.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Rör ner crème fraiche, majonnäs, rödlök, dill, salt och en nypa peppar i skålen med räkor.
Fyll baguette med räksallad och salladsblad.