Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. En litet torn av fluffiga pannkakor, toppade med yoghurt, limemarinerad mango, rostad kokos och sirap – låter inte det som en drömmig start på dagen? Samla familjen eller vännerna och njut av en tropisk frukost som är klar på ett kick.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 st
Mango
100 g
Sirap
2 tsk
Socker till marinad
1 msk
Vatten till marinad
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten.Tärna i 2 stora cm bitar.
Halvera lime.
Blanda socker, vatten och en generös skvätt limesaft i en medelstor skål.
Vänd ner mangobitar och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta kokos i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Vispa vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan.
Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med en klick yoghurt och mango.
Strö över rostad kokos och ringla över sirap.